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Marinade au citron, herbes et ail

Cette marinade est préparée avec des herbes fraîches, du citron, de l'ail et de l'huile d'olive. Elle est idéale pour donner un goût délicieux à votre steak, poulet ou poisson.

J'ai découvert cette recette de marinade en expérimentantdifferentes combinaisons d'herbes et d'épices. Le résultat est une sauce parfumée et délicieuse qui conviendra à tous les amateurs de cuisine.

Ustensiles

Mortier
1
Pilon
1
Bol
Bol
1
Cuillère
Cuillère
1

Ingredients

2
Romarin
Romarin
2 Brin
Thym
Thym
5 Feuille
Fleurs de lavande
1 Gousse
Poivre
Poivre
1 Pincée
Sel
Sel
1 Pincée
Ail
Ail
3 Gousse
Citron
Citron
1 Zeste
Jus de citron
Jus de citron
2 Cuillère à soupe
Huile d'olive
Huile d'olive
4 Cuillère à soupe

Instructions

Roughly chop the rosemary leaves, thyme leaves et lavender flowers

Place herbs, salt and pepper into a mortar and pound with a pestle, until herbs are crushed and fragrant

Add garlic and lemon zest and pound until garlic makes a paste - add a little of the olive oil if necessary

Now stir in the lemon juice and the olive oil and mix together

Pour mixture into a small screwtop jar

Fix lid securely and shake vigorously until mixture thickens and emulsifies

Pour over meat, cover and marinade in the refrigerator for 1-2 hours before cooking

Pour any marinade left in the bowl over the meat while it cooks